Novosti
27.11.2017. 0:18:16

Potpisani ugovori o dodjeli stipendija učenicima i studentima

Potpisani ugovori o dodjeli stipendija učenicima i studentima Dana 25.11.2017. godine u vijećnici Općine Vižinada potpisani su ugovori o dodjeli stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku 2017/2018. godinu. Ukupno je dodijeljeno 13 studentskih stipendija u visini od 500 kuna mjesečno, od čega je novih stipendija 8, dok je 5 studenata potpisalo ugovore o nastavku stipendiranja. Ove su godine prvi put dodijeljene i stipendije učenicima srednjih škola koji tokom školovanja žive u učeničkim domovima i nisu korisnici subvencije prijevoza, a iznose 300 kuna mjesečno, te su ugovori potpisani s 3 učenika.

24.11.2017. 0:22:29

Druga terenska radionica u organizaciji LAG-a Sjeverna Istra

Druga terenska radionica u organizaciji LAG-a Sjeverna Istra Dana 18. studenoga 2017. u Kostanjici je s početkom u 13:00 sati održana 2. terenska radionica na temu “Ključni elementi uspostave i održavanja zatravljenog međurednog prostora u vinogradu s prirodnom vegetacijom vinograda“. Podsjećamo, u svibnju 2017. godine LAG-u „Sjeverna Istra“ dodijeljena su sredstva Istarske županije za provedbu projekta „Uvod u upravljanje pokrovnim usjevima u vinogradu“ putem Javnog natječaja za financiranje projekata/programa udruga u okviru Programa javnih potreba poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodoprivrede Istarske županije za 2017. godinu. Konkretno, riječ je o projektu čiji je glavni cilj upoznavanje vinara i vinogradara LAG područja s metodama pokrovnih usjeva i zatravljivanja međurednog tla u vinogradima.

22.11.2017. 0:12:53

U Vižinadi održan prvi airsoft susret “Kelly’s heroes”

U Vižinadi održan prvi airsoft susret “Kelly’s heroes” U subotu 18.11.2017. godine Airsoft klub Mutila – Medulin u Vižinadi je organizirao airsoft susret prozvan „Kelly’s heroes“ odnosno „Zlato za odvažne” u spomen na istoimeni film koji je 1969. sniman u Vižinadi. Film je u originalu naslovljen „Kelly’s heroes“, a u našoj se kino-distribuciji od 1970. prikazivao pod nazivom „Zlato za odvažne“. Radnja te ratne komedije, redatelja Briana G. Huttona u kojoj su glavne uloge igrali Clint Eastwood, Telly Savalas, Don Rickles, Carroll O’Connor i Donald Sutherland, smještena je u francuski gradić Clermont koji su okupirali Nijemci. Naslovni protagonist, čiji lik tumači Clint Eastwood, američki je dočasnik, degradiran u običnog vojnika, koji je slučajno doznao da su Nijemci u trezoru banke u Clermontu, smještenom nedaleko linije fronte, pohranili basnoslovne količine zlata. To ga je potaklo na zamisao da s kolegama, bez znanja pretpostavljenih, o

17.11.2017. 2:20:33

1. terenska radionica u sklopu projekta „Uvod u upravljanje pokrovnim usjevima u vinogradu“

1. terenska radionica u sklopu projekta „Uvod u upravljanje pokrovnim usjevima u vinogradu“ Dana 14. studenoga 2017. u Korenikima je s početkom u 12:00 sati održana 1. terenska radionica na temu „Ključni elementi odabira, uspostave i održavanja međurednog prostora u vinogradu s pokrovnim usjevima koji su ciljano zasijani“ u sklopu projekta LAG-a „Sjeverna Istra“ u suradnji s Veleučilištem u Rijeci i Poljoprivrednim odjelom u Poreču.

17.11.2017. 0:09:50

Pulski studenti u posjeti Općini Vižinada

Pulski studenti u posjeti Općini Vižinada Dana 16.11.2017. godine studenti Falkulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Pula posjetili su Općinu Vižinada u sklopu terenske nastave pri kolegiju Programi i fondovi Europske unije (izborni kolegij na 2. godini diplomskog studija) čiji je cilj studente upoznati sa specifičnostima svakog pojedinog ESI fonda i programa EU-a te potaknuti ih na razmišljanje o mogućnostima financiranja različitih projekata kroz fondove i programe EU-a. Kolegij vodi prof.dr.sc Ines Kersan Škabić koja je iskazala želju da se studenti na praktičan način upoznaju s postupkom financiranja projekta iz EU sredstava, te je tim povodom odabrana Općina Vižinada koja je u tome i prilično uspješna.

10.11.2017. 4:10:31

Konstituiran koordinacijski odbor za akciju „Općina Vižinada - prijatelj djece“

Konstituiran koordinacijski odbor za akciju „Općina Vižinada - prijatelj djece“ Dana 09. studenog 2017. godine započeo je s radom Koordinacijski odbor akcije „Općina Vižinada - prijatelj djece“. Za predsjednicu Odbora izabrana je Maja Šimonović Cvitko, profesorica hrvatskog i talijanskog jezika u Osnovnoj školi Jože Šurana, PŠ Vižinada. Sukladno odluci Općinskog načelnika u odbor su imenovane osobe koje svojom stručnošću pokrivaju sva programska područja akcije, a to su pored predsjednice Odbora još Divna Radola, Neda Šainčić Pilato, Vesna Radešić, Martina Dobrilović, Tanja Legović Pisačić, Doris Pilato Ćurko, Danijela Beaković, Suzana Paljuh, Dorjano Arman i Solidea Ferenac Perhat.

2.11.2017. 6:35:09

Poziv na besplatne terenske radionice o pokrovnim usjevima i metode zatravljivanja

Poziv  na besplatne terenske radionice o pokrovnim usjevima i metode zatravljivanja Lokalna akcijska grupa „Sjeverna Istra” poziva vinare i vinogradare te ostale zainteresirane dionike s LAG područja na terenske radionice u sklopu projekta “Uvod u upravljanje pokrovnim usjevima u vinogradu” koje će se održati dana 14.11.2017. i 18.11.2017.  godine, koji je sufinanciran sredstvima Istarske županije u okviru Programa javnih potreba poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodoprivrede Istarske županije za 2017. godinu.

25.10.2017. 5:14:26

Upriličen prijem kod načelnika za jubilarne darivatelje krvi

Upriličen prijem kod načelnika za jubilarne darivatelje krvi Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada, načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac upriličio je prijem za jubilarne darivatelje krvi s područja općine koji u ovoj godini ispunjavaju uvjete prema Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa. 

25.10.2017. 5:11:08

U Vižinadi održan susret zborova

U Vižinadi održan susret zborova Mješoviti zbor „Armonia“ Zajednice Talijana Vižinada ovog je vikenda bio domaćin zborovima koji djeluju u okviru Zajednica Talijana Buja, Grožnjana i Umaga, a ugostili su ih u novouređenom Domu kulture gdje su organizirali koncert najpopularnijih zborskih melodija i glazbenih brojeva tradicionalne, ozbiljne, sakralne, popularne i suvremene glazbe na talijanskom i hrvatskom jeziku. Zborovi su nastupali pojedinačno, u kombinaciji, a na kraju su sva četiri zbora zajedničkom izvedbom otpjevali melodiju Nella Milottija IN VINO VERITAS. Bio je ovo prvi ovakav susret zborova u Vižinadi za koji je predsjednica ZT Vižinada Neda Šainčić Pilato istaknula da im je ambicija da postane tradicionalan, što je i dio zajedničkog dogovora koji se dogodio neposredno prije samog koncerta.
Koncert su otvorili domaći pjevači pod ravnanjem mladog Davidea Circote koji je sa zborom već nastupao na manifestacijama širom Istre. Izveli su skladbe Amici miei, Rose rosse

9.10.2017. 0:29:19

Općina Vižinada u službenoj posjeti Općini Pučišća

Općina Vižinada u službenoj posjeti Općini Pučišća Povodom blagdana Svetog Jeronima delegacija Općine Vižinada zajedno s Limenom glazbom Zajednice Talijana i volonterima Turističke zajednice posjetila je Općinu Pučišća na otoku Braču. Naime, obje općine slave svoj dan 30. rujna i imaju istog zaštitnika – Svetog Jeronima. Suradnja je ostvarena na inicijativu Elvisa Geržinića i njegove supruge Zorane, rođene Pučišćanke, koji su i povezali ova dva mjesta – Pučišća i Vižinadu. Isto tako, ovo je suradnja dviju limenih glazbi koje su na dan Sv. Jeronima promenadom i koncertom obilježili pučišku fijeru. Ne moramo ni govoriti koliko su naši limenjaci oduševili domaćine, a isto tako su nas domaćini lijepo i ugostili. Prije toga predstavnici Općine Vižinada prisustvovali su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Pučišća te su se upoznali s njihovim projektima i aktivnostima, kako bi se ubuduće uspostavila suradnja i na tom planu.

<<<  <  ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  ...  >   >>> 

Općina prijatelj djece
Informativni godišnjak
Upoznaj proračun
Domaća web tržnica

Domaća web tržnica
Projekt otpad
Projekt otpad