Novosti
10.11.2017. 4:10:31

Konstituiran koordinacijski odbor za akciju „Općina Vižinada - prijatelj djece“

Konstituiran koordinacijski odbor za akciju „Općina Vižinada - prijatelj djece“ Dana 09. studenog 2017. godine započeo je s radom Koordinacijski odbor akcije „Općina Vižinada - prijatelj djece“. Za predsjednicu Odbora izabrana je Maja Šimonović Cvitko, profesorica hrvatskog i talijanskog jezika u Osnovnoj školi Jože Šurana, PŠ Vižinada. Sukladno odluci Općinskog načelnika u odbor su imenovane osobe koje svojom stručnošću pokrivaju sva programska područja akcije, a to su pored predsjednice Odbora još Divna Radola, Neda Šainčić Pilato, Vesna Radešić, Martina Dobrilović, Tanja Legović Pisačić, Doris Pilato Ćurko, Danijela Beaković, Suzana Paljuh, Dorjano Arman i Solidea Ferenac Perhat.

2.11.2017. 6:35:09

Poziv na besplatne terenske radionice o pokrovnim usjevima i metode zatravljivanja

Poziv  na besplatne terenske radionice o pokrovnim usjevima i metode zatravljivanja Lokalna akcijska grupa „Sjeverna Istra” poziva vinare i vinogradare te ostale zainteresirane dionike s LAG područja na terenske radionice u sklopu projekta “Uvod u upravljanje pokrovnim usjevima u vinogradu” koje će se održati dana 14.11.2017. i 18.11.2017.  godine, koji je sufinanciran sredstvima Istarske županije u okviru Programa javnih potreba poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodoprivrede Istarske županije za 2017. godinu.

25.10.2017. 5:14:26

Upriličen prijem kod načelnika za jubilarne darivatelje krvi

Upriličen prijem kod načelnika za jubilarne darivatelje krvi Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada, načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac upriličio je prijem za jubilarne darivatelje krvi s područja općine koji u ovoj godini ispunjavaju uvjete prema Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa. 

25.10.2017. 5:11:08

U Vižinadi održan susret zborova

U Vižinadi održan susret zborova Mješoviti zbor „Armonia“ Zajednice Talijana Vižinada ovog je vikenda bio domaćin zborovima koji djeluju u okviru Zajednica Talijana Buja, Grožnjana i Umaga, a ugostili su ih u novouređenom Domu kulture gdje su organizirali koncert najpopularnijih zborskih melodija i glazbenih brojeva tradicionalne, ozbiljne, sakralne, popularne i suvremene glazbe na talijanskom i hrvatskom jeziku. Zborovi su nastupali pojedinačno, u kombinaciji, a na kraju su sva četiri zbora zajedničkom izvedbom otpjevali melodiju Nella Milottija IN VINO VERITAS. Bio je ovo prvi ovakav susret zborova u Vižinadi za koji je predsjednica ZT Vižinada Neda Šainčić Pilato istaknula da im je ambicija da postane tradicionalan, što je i dio zajedničkog dogovora koji se dogodio neposredno prije samog koncerta.
Koncert su otvorili domaći pjevači pod ravnanjem mladog Davidea Circote koji je sa zborom već nastupao na manifestacijama širom Istre. Izveli su skladbe Amici miei, Rose rosse

9.10.2017. 0:29:19

Općina Vižinada u službenoj posjeti Općini Pučišća

Općina Vižinada u službenoj posjeti Općini Pučišća Povodom blagdana Svetog Jeronima delegacija Općine Vižinada zajedno s Limenom glazbom Zajednice Talijana i volonterima Turističke zajednice posjetila je Općinu Pučišća na otoku Braču. Naime, obje općine slave svoj dan 30. rujna i imaju istog zaštitnika – Svetog Jeronima. Suradnja je ostvarena na inicijativu Elvisa Geržinića i njegove supruge Zorane, rođene Pučišćanke, koji su i povezali ova dva mjesta – Pučišća i Vižinadu. Isto tako, ovo je suradnja dviju limenih glazbi koje su na dan Sv. Jeronima promenadom i koncertom obilježili pučišku fijeru. Ne moramo ni govoriti koliko su naši limenjaci oduševili domaćine, a isto tako su nas domaćini lijepo i ugostili. Prije toga predstavnici Općine Vižinada prisustvovali su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Pučišća te su se upoznali s njihovim projektima i aktivnostima, kako bi se ubuduće uspostavila suradnja i na tom planu.

5.10.2017. 6:31:12

U Vižinadi obilježen dječji tjedan

U Vižinadi obilježen dječji tjedan Dječji tjedan u Vižinadi obilježavamo od 2. do 8. listopada, pod motom „Ljubav djeci prije svega“. Cilj Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu.

3.10.2017. 7:25:51

OD BRIGA DO BRIGA

OD BRIGA DO BRIGA Projekt "OD BRIGA DO BRIGA" nastao je iz kritičkog pregleda stanja umjetnika u Oberwallisu, a kojeg je inicirala Udruga umjetnika iz Švicarske VISARTE WALLIS kako bi kroz kulturu i likovne radove povezali dva Briga – onaj u švicarskom kantonu Wallis i naš Ritošin Brig. Oni su umjetnici, praktički virtualni, lutaju i traže novi dom u drugom Brigu u Hrvatskoj, ili barem privremeni azil.

29.9.2017. 7:06:06

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Vižinada

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Vižinada Povodom obilježavanja proslave Dana Općine prije početka svečane sjednice Općinskog vijeća dodijeljene su
nagrade pobjednicima Ex tempore “Ars Sacra”. Prvu nagradu je osvojio Vedran Šilipeter iz Pule.

28.9.2017. 0:43:55

Općini Vižinada za kuću Maraston odobreno dodatnih 100 tisuća kuna

Općini Vižinada za kuću Maraston odobreno dodatnih 100 tisuća kuna U srijedu, 27. rujna 2017., u Zagrebu je održano svečano potpisivanje II. kruga ugovora po Programu održivog razvoja lokalne zajednice (PORLZ) i Programu podrške regionalnom razvoju (PPRR), putem kojih je slabije razvijenim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave dodijeljeno dodatnih 50 milijuna kuna za razvojne projekte.

26.9.2017. 0:24:28

Unatoč kiši održana 22. Parenzana

Unatoč kiši održana 22. Parenzana Kiša je desetkovala ovogodišnju 22. Parenzanu, rekreativni biciklistički maraton koji u normalnim vremenskim uvjetima okuplja i više od 1300 biciklista iz šire regije Istre, Hrvatske, pa i nekih prekomorskih zemalja. Organizator, Turistička zajednica Vižinade, poduzela je sve da i ove godine Parenzana zadrži renome koji je imala svih ovih godina, a čiji je cilj na prepoznatljiv način promovirati biciklistički sport, potencirati njegov rekreacijski karakter te obogatiti i onako bogatu turističku ponudu našeg poluotoka, a time dati svoj doprinos produžetku turističke sezone.

<<<  <  ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  ...  >   >>> 

Općina prijatelj djece
Informativni godišnjak
Upoznaj proračun
Domaća web tržnica

Domaća web tržnica
Projekt otpad
Projekt otpad