Label

LJILJANA  GOLIK

Keramika i keramoskulptura

Produkcija Ljiljane Golik sustavno se može upoznati u njenoj Grožnjanskoj galeriji. Odlika njezina rada je besprijekorna tehnika i promišljen suodnos forme, boje i posebno svjetla čije prirodno reflektiranje keramičkim predmetima i skulpturama daje poseban ugođaj zamjećivanja površine. Njena keramika u slikarskom ili formatu slobodne skulpture, obrađuje tematike mističnog, kolorističkog i taktilnog, poigravajući se zamjedbom dosizanjem uzvišenih efekata koji već ustaljeno karakteriziraju njezin umjetnički rad. Od prikaza žena do keramoskulpture, autorica ustraje u gradnji prepoznatljivog umjetničkog rukopisa.

Biografija:

Ljiljana Golik rođena je u Varaždinu. Bavi se keramikom od 1987. godine. Učila je kod profesorica Višnje Markovinović i Dunje Kohn Mirković. Pod mentorstvom Vjere Lalin završava slikarsku školu. Sudjeluje na mnogobrojnim grupnim i samostalnim izložbama, stručnim susretima poput seminara o neolitskoj keramici koji je Gustav Weis održao u Lubenicama na otoku Cresu 2005. godine. Živi i radi u Zagrebu a preko ljeta izlaže u grožnjanskoj galeriji. Članica je KERAMEIKON-a, Hrvatskog udruženja keramičara od 2003. godine. Od 2006. godine sudjeluje u radu njegova vijeća.

Adresa: Ljiljana Golik, Istarska 33, 10000 Zagreb; 52429 Grožnjan, ljiljana.golik@zg.t-com.hr, www.ljiljanagolik.com .

 

MARINO  JUGOVAC

Skulptura, slikarstvo i drugi radovi

Marino je umjetnik izuzetnog osjećaja za tehnički profinjenu realizaciju skulpture u drvu. Raznolika tematika na poseban način dosiže punoću i umjetničku sadržajnost forme u skulpturama čempresa. U svom slikarskom opusu, autor se koristi domaćom zemljom koja pigmentirana daje uvjerljive prikaze istarskog ambijenta. Kombinirajući kiparski i slikarski talent, izrađuje inventivne projekcije svojih umjetničkih razmišljanja prema izradi istarskih tradicionalnih urbanih struktura u prirodnim materijalima, posebno u drvu. Radovi i ciklusi, prepoznatljivom umjetničkom osobnošću znalački oslikavaju istarski zavičaj.

Biografija:

Marino Jugovac bavi se likovnim stvaranjem, prije svega skulpturom i slikarstvom od početka 90-ih godina prošlog stoljeća. Sudjeluje na velikom broju međunarodnih projekata, workshopova, kolonija, ekstemporalnim izložbama, te mnogobrojnim grupnim i samostalnim izlaganjima. Radovi Marina Jugovca prisutni su u mnogim javnim i privatnim kolekcijama. Njegove skulpture krase više trgova i javnih prostora. Član je HZSU sa statusom samostalnog umjetnika. Živi i radi u Grožnjanu gdje vodi Galeriju Veli Jože. Višestruko je nagrađivan za svoj rad uz nagradu grada umjetnika – Grožnjana ili prve nagrade Ars sacra 2010. godine.

Adresa: Ulica 1. svibnja 1, 52429 Grožnjan, Hrvatska; tel.:+385 (52) 776 222; +385 (52) 644 049, gsm. +385 98 791 334; e-mail: marino.jugovac@gmail.com .

Općina prijatelj djece
Informativni godišnjak
Upoznaj proračun
Domaća web tržnica

Domaća web tržnica
Projekt otpad
Projekt otpad