Novosti
7.7.2016. 4:21:38

Završeni radovi na asfaltiranju ceste u Zabregima

Završeni radovi na asfaltiranju ceste u Zabregima
Dugoočekivani radovi u dijelu naselja Vižinada (Zabregi) započeli su početkom prosinca 2015. godine. Radovima je bilo obuhvaćeno izvođenje kompletne infrastrukture u području zahvata kako bi se što više izbjegla dodatna oštećenja asfaltnog sloja prilikom budućih priključenja novih objekata na infrastrukturne objekte. Tako su izvedeni vodovodni i kanalizacijski priključci, postavljen je eneregestki kanal za elektro i telefonske instalacije, izgrađen dio oborinske odvodnje s pripadajućim rešetkama, te je u konačnici izvedeno asfaltiranje ceste ukupne površine 1.555 m2, odnosno asfaltirano je ukupno 340 m ceste širine 4,5 odnosno 5 metara.

30.6.2016. 14:27:04

Ljetni kamp 2016.

Ljetni kamp 2016. Općina Vižinada-Visinada jedanaestu godinu zaredom je organizirala odlazak djece u Ljetni kamp u suradnji sa Gradom Porečom-Parenzo. Izvoditelj programa je tvrtka "BLOO" d.o.o. Istra Animation Club iz Pule.

30.6.2016. 14:20:43

Označavanje parkirnih mjesta

Označavanje parkirnih mjesta Novim oznakama parkirnih mjesta uredilo se parkiralište ispred općinske zgrade. Definiran je novi smjer kretanja vozila, te je novom sistematizacijom uspostavljeno više parkirnih mjesta, njih ukupno 21. Također, označena su i parkirna mjesta uz županijsku cestu te na sporednoj cesti na potezu od sjedišta Zajednice Talijana do spomenika palim borcima NOB-a. Isto tako na spomenutim je dionicama postavljena i horizontalna signalizacija čime je uređeno prometovanje vozilima. Označavanje su provodili djelatnici tvrtke Istarske ceste d.o.o..

22.6.2016. 15:51:16

Općina Vižinada obilježila Dan antifašističke borbe

Općina Vižinada obilježila Dan antifašističke borbe Na današnji dan Republika Hrvatska obilježava Dan antifašističke borbe u spomen na osnutak prve naoružane antifašističke postrojbe u Hrvatskoj i okupiranoj Europi u Drugom svjetskom ratu - Prvoga sisačkog partizanskog odreda, koji je osnovan 22. lipnja 1941. godine u šumi Brezovici pokraj Siska. Tim povodom je delegacija Općine Vižinada, koju su predvodili načelnik Marko Ferenac, zamjenik načelnika Oliver Arman, vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća, predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreštine te drugi građani, položila vijence na spomeniku palim borcima narodnooslobodilačke borbe na području Općine Vižinada.

13.6.2016. 11:15:42

Obnovljena crkva Svetog Vitala

Obnovljena crkva Svetog Vitala U nedjelju je u Ritošinom Brigu povodom Svete Krizme proslavljena obnova mjesne crkve Svetog Vitala. Tijekom posljednjih osam mjeseci rekontruiran je krov, postavljena nova vanjska fasada, ofarbana je unutrašnjost crkve te je uređen okoliš. Radove su izvodili brojni izvođači, a investitor je bila Župa Ritošin Brig uz financijsku potporu Porečko-pulske biskupije i Općine Vižinada, te donacije župljana i mještana. Općina Vižinada je u radovima sanacije krova i postavljanja vanjske fasade sudjelovala s iznosom od 100.000 kuna, dok je za radove uređenja javne površine ispred crkve iz općinskog proračuna izdvojeno 40.000 kuna.

13.6.2016. 8:29:34

U Vižinadi održane 23. Verši na šterni

U Vižinadi održane 23. Verši na šterni U subotu je 23. susret čakavskih pjesnika Istre "Verši na šterni" zbog kiše održan u školskoj sportskoj dvorani OŠ Jože Šurana Višnjan, PŠ Vižinada. Na taj način barokna je šterna ostala uskraćena za pregršt pjesničkih izričaja kojima je i sama bila inspiracija i motiv.

13.6.2016. 8:22:52

Nagrađeni najuspješniji studenti u rješavanju poslovnih slučajeva

U petak 10.06.2016. na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli održana je Završna ceremonija natjecanja Istrian Tourism Competition (ITC) u organizaciji Start-Up udruge. Nakon mjesec dana, unutar kojih su timovi rješavali poslovne slučajeve, predstavnici partnera – gradova i poduzeća proglasili su pobjednike te im uručili nagrade. Na treće izdanje prijavio se rekordan broj natjecatelja s fakulteta iz Zagreba, Pule, Osijeka, Rijeke, Zadra i dr.

9.6.2016. 9:32:05

Prijem općinskog načelnika za učenike OŠ Vižinada

Prijem općinskog načelnika za učenike OŠ Vižinada Općinski  načelnik Marko Ferenac primio  najbolje učenike  Osnovne škole Jože Šurana PŠ Vižinada.

27.5.2016. 14:11:13

Općina Vižinada ishodila je građevinsku dozvolu za novi dječji vrtić

Općina Vižinada ishodila je građevinsku dozvolu za novi dječji vrtić Dana 27.05.2016. godine Općina Vižinada ishodila je građevinsku dozvolu za izgradnju dječjeg vrtića u području Zabregi u naselju Vižinada. Prema projektu objekt bi se sastojao od dvije vrtićke i jedne jasličke skupine, dijela za administratitvno i odgojno osoblje te gospodarskog dijela u kojem bi bili smješteni kuhinja, spremište, kotlovnica i ostali sadržaji. Ovakav vrtić bio bi dovoljan za ukupno 55 polaznika, a projektiran je po najvišim ekološkim i energetskim standardima. Uz vrtić planira se urediti i dječje igralište u dijelu rekreacijske zone.

12.5.2016. 7:12:39

Objava

Općina Vižinada-Visinada, u skladu s člankom 29. Uredbe Vlade Republike Hrvatske o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (NN 26/15), nakon usvajanja proračuna Općine Vižinada-Visinada od strane Općinskog vijeća, provođenja Javnog poziva za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro iz proračuna Općine Vižinada-Visinada za 2016. godinu te postupka provjere administrativnih uvjeta te ocjene i procjene pristiglih prijava, objavljuje Odluku o dodjeli financijskih sredstava.

<<<  <  ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  ...  >   >>> 

Događanja
Informativni godišnjak
Domaća web tržnica

Domaća web tržnica